Cum sa eliminati mirosurile neplacute din masina?

Daca in fiecare dimineata cand va urcati la volan, simtiti cum mirosurile neplacute din interiorul autoturismului dumneoastra va strica buna dispozitie, este cazul sa actionati. Primul pas in eliminarea mirosului urat este identificarea cauzei. In acest material „vom trata”mirosul provenit de la alimente si lichide precum sosurile, laptele, vinul, tuica etc.

Alimentele uitate peste noapte in masina pot provoca un miros incarcat si mult prea “aromat “ pentru prima ora a diminetii. Adunati resturile de mancare si pungile lasate si duceti-le la gunoi.Folositi un odorizant auto numai dupa ce ati deschis geamurile si ati aerisit. Altfel, nu veti face decat sa acoperiti mirosul neplacut.

In cazul in care descoperiti ca tapiteria este patata, cu sos de usturoi, de exemplu, o simpla aerisire nu va va ajuta. Cu ajutorul unei carpe de bumbac inmuiata intr-o solutie compusa din apa calda si detergent, curatati bine locul,frecand insistent. In cazul in care mirosul persista, puteti inmuia carpa in otet.

Pentru a scapa de mirosurile de peste sau sange (provenit de la carnea de porc sau alte animale), turnati cola peste pata, in cazul in care curatarea cu apa si detergent nu a functionat. Totodata ati putea lasa peste noapte o carpa imbibata cu otet.

Daca ati varsat vin, palinca sau, mai rau, lapte, atunci situatia se complica. Mirosul devine, in scurt timp, foarte apasator si nu se lasa cu una-cu doua. Iata cateva solutii: spirtul, otetul , apa cu bicarbonat de sodiu sau apa amestecata cu 10-15 picaturi de ulei esential de levantica sau menta. Puteti incerca sa scoateti aromele insuportabile de lapte, punand in doua-trei locuri in masina, saculete cu bicarbonat. O alta varianta ar fi utilizarea unui neutralizator de frigider pe baza de carbune.

Un alt truc de eliminare a mirosurilor urate consta intr-o combinatie inedita de cafea si mere. Puneti intr-o caserola cafea macinata (de orice fel) circa 1 cm, dupa care puneti peste cafea marul taiat in patru. Pentru a evita un alt “dezastru”, lasati caserola fara capac in masina atunci cand se afla in stationare.

Daca ati incercat toate trucurile de mai sus, ati scos mocheta, ati spalat-o temeinic cu apa calda si detergent special, ati sters si tabla, ati aspirat-o cu un aspirator special, nu va ramane decat sa o inlocuiti cu una noua.

In cazul in care nu doriti sa va bateti capul, o puteti duce la o spalatorie auto pentru a curata profesional interiorul masinii. In unele cazuri, nici macar profesionalismul expertilor nu va va scapa de “aromele” insistente. Poate doar timpul…

Sursa:  auto.ro

Servicii complete de tractari auto, transport marfa si transport mobila Pitesti si transport mobila Arges. De asemenea inchiriem remorci auto pentru o masina,doua sau pentru dube XXL. Asistenta rutiera, remorcare auto si consiliere pentru gasirea unui service autorizat. Daca ati ramas in pana, in caz de accident sau daca nu aveti  numere valabile, va transportam masina dumneavoastra la destinatie. Tractari auto Pitesti, tractari auto Autostrada A1, tractari auto Arges si in orice alta locatie pe plan national sau international pe baza unei comenzi ferme!!! Se poate asigura CMR si factura! Personal calificat si siguranta auto sau marfa transportata! In caz ca vreti sa va mutati mobila, o cumparati si o aduceti la domiciliu sau va mutati in alta parte va putem ajuta  cu mutarea mobilei in Pitesti si in Arges. Relocarea in Pitesti si relocarea in Arges o asiguram cu personal calificat, siguranta in transportul mobilei si rapiditate in derulare comanda.Non Stop tractari, remorcari auto, transport mobila Pitesti si transport mobila Arges ne gasiti la 0720348192, sau pe  www.tractari-transport.ro – 

Leave a Reply