Incasari de Doua Miloane de euro din amenzi la CNADR

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a încasat, în primele zece luni ale anului, aproximativ două milioane de euro din valoarea amenzilor aplicate de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Teodora Trandafir, într-un briefing de presă.

Potrivit acesteia, în urma unor noi prevederi legislative, adoptate în ultima ședință de Guvern, cuantumul sancțiunilor aplicate de ISCTR va fi vărsat integral la bugetul de stat, în condițiile în care, până acum, doar 10% mergea la bugetul de stat, iar 90% la CNADNR, scrie Agerpres.

”Vreau să precizez că până acum 10% mergea la bugetul de stat și 90% la CNADNR. Din această sumă, CNADNR a încasat în primele zece luni din 2013 circa două milioane de euro”, a spus Teodora Trandafir.

De asemenea, conform modificării OG 26/2011, procentul plătit din încasările Autorității Rutiere Române către ISCTR a fost redus de la 60% la 20%.

De asemenea, un nou articol prevede că amenzile neîncasate vor fi preluate de Ministerul Finanțelor Publice, ceea ce înseamnă că persoanele fizice și juridice vor putea fi executate silit pentru neplata acestor amenzi, a adăugat reprezentantul MT.

Executivul a adoptat, pe 30 octombrie, Ordonanța de Urgență pentru modificarea art. 3, lit. b) din Ordonanța Guvernului nr. 26/2011 privind înființarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Sursa: Realitatea

Tractari auto Pitesti, Tractari auto Arges, Tractari auto autostrada A1, remorcari auto, asistenta auto, inchirieri remorci auto de o masina,doua sau dube XXL, transport marfa NON STOP la 0720348192 sau pe www.tractari-transport.ro

Leave a Reply