Investitii in infrastructura in 2014

Guvernul a prezentat lista de lucrări publice pe care vrea să le trateze cu prioritate în 2014, informează colegii de la Ziarul Financiar. Aceasta include numeroase proiecte de infrastructură, printre care amintim nouă segmente de autostradă şi drum expres. În total, lista are 21 de proiecte, care vor fi finanţate din fonduri europene nerambursabile, fonduri rambursabile şi fonduri de la bugetul de stat. Anumite proiecte vor fi finanţate integral de la bugetul de stat, fiecare dintre acestea având o valoare mai mare de 100 de milioane de lei.

 Din nefericire, de la finanţarea acestor segmente până la realizarea efectivă există o fereastră de timp. În plus, finanţarea nu implică şi finalizarea proiectelor respective în decursul anului 2014. Segmentele de drum care vor fi finanţate prioritar în 2014 sunt Lugoj-Deva (două tronsoane), Sebeş-Turda, Orăştie-Sibiu, Arad-Timişoara, Cernavodă-Constanţa, Nădlac-Arad şi Timişoara-Lugoj. Centura Bucureşti Sud va fi lărgită la patru benzi şi va primi un pasaj suprateran la intersecţia DJ 602 Centura Bucureşti cu Domneşti, DN56 Craiova-Calafat va fi reabilitat, iar varianta de ocolire a oraşelor Deva-Orăştie şi varianta de ocolire a oraşului Sibiu vor fi construite la standard de autostradă.

Reprezentanţii Guvernului nu au specificat dacă finanţarea planificată pentru aceste segmente de drum va fi obţinută şi din acciza care va fi introdusă în preţul carburanţilor din 2014. În ceea ce priveşte proiectele care vor fi finanţate integral din bugetul de stat se numără autostrada Braşov-Cluj-Borş (tronson Suplacu de Barcău-Borş), autostrada Bucureşti-Braşov cu tot cu tronsonul Comarnic-Braşov şi autostrada de centură a municipiului Bucureşti.

Sursa: automarket.ro

Servicii complete de tractari auto  si transport marfa. De asemenea inchiriem remorci auto pentru o masina,doua sau pentru dube XXL. Asistenta rutieraremorcare auto si consiliere pentru gasirea unui service autorizat. Daca ati ramas in pana, in caz de accident sau daca nu aveti  numere valabile, va transportam masina dumneavoastra la destinatie. Tractari auto Pitesti, tractari auto Autostrada A1, tractari auto Arges si in orice alta locatie pe plan national sau international pe baza unei comenzi ferme!!! Se poate asigura CMR si factura! Personal calificat si siguranta auto sau marfa transportata!!! NON STOP la 0720348192 sau pe www.tractari-transport.ro

Leave a Reply