Masina fara sofer-viitorul in transport

www.tractari-transport.ro va aduce la cunostiinta ca in viitorul apropiat, condusul nu mai are nevoie de atentia soferilor in trafic.

De asta se va ocupa masina viitorului, care se va conduce singura, mai ales ca Toyota a anuntat, vineri, ca peste doi ani va pune pe piata masina care nu are nevoie de sofer, scrie LeMonde.fr.

Masina viitorului va  pastra distanta necesara intre vehicule si va mentine traiectoria in trafic.

„Aceste tehnologii avansate reusesc sa previna erorile umane, sa reduca stresul condusului si sa ajute soferii sa evite accidentele, ceea ce va favoriza scaderea numarului de morti pe sosele”, a explicat, in timpul unei demonstratii, Moritaka Yoshida, un reprezentant al producatorului japonez.

In 2012, Toyota a introdus sistemul Pre-Collision pe Lexus LS 600h, care franeaza automat in cazul unui impact. Producatorul intentioneaza sa faca tehnologia mai ieftina pentru ca modelele sale de masini sa fie disponibile la scara mai mare.

Toyota a proiectat si un sistem de asistenta in trafic, Automated Highway Driving Assist (AHDA), care ofera siguranta in condusul pe autostrazi.

Compania japoneza prezinta noile tehnologii la congresul mondial de Transport Inteligent din Tokyo (14-18 octombrie) si incepe testele pe drumurile publice pe 15 octombrie.

Sursa: Wall-street.ro

Leave a Reply