Oferta reducere la cumpararea unei masini electrice

Ca o noutate daca vrei o masina electrica, poti avea o reducere de 12.000 de lei la cumpararea unui autoturism.

Cei interesati de achizitionarea unui automobil electric pot aplica la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) pentru obtinerea unei reduceri de 12.000 de lei, fiind disponibile 100 de tichete de reducere, in cadrul unui nou program al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC).

Ordinul ministrului Mediului pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului de promovare a vehiculelor de transport nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic a fost publicat joi in Monitorul Oficial, citat de Mediafax.

Potrivit ghidului, ecotichetul de 12.000 de lei se acorda la achizitionarea unui autovehicul nou (autoturism, autoutilitara usoara sau autospeciala usoara) propulsat de un motor electric, cu alimentare de la o sursa electrica.

Se pot inscrie la AFM pentru obtinerea ecotichetului persoane fizice si juridice, unitati administrativ-teritoriale si institutii publice, care, dupa ce le sunt aprobate dosarele, trebuie sa se inscrie la un producator validat de AFM in termen de 20 de zile (persoanele fizice) si respectiv de 45 de zile (persoanele juridice).

Dupa primirea confirmarii de alocare a ecotichetului, producatorul validat are obligatia sa demareze si sa finalizeze procedura de achizitionare a autovehiculului nou in termen de 30 de zile, fara a se depasi data de 15 decembrie a anului in curs.

In total, AFM va distribui anul acesta 100 de ecotichete prin Programul de promovare a vehiculelor de transport nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic.

Ecotichetul nu este transferabil, dar un solicitant poate aplica pentru mai multe tichete, in functie de numarul de autovehicule electrice noi pe care doreste sa le achizitioneze. Diferenta de pret poate fi acoperita de beneficiarii ecotichetelor prin surse proprii si/sau surse financiare complementare – credite bancare sau leasing.

Totodata, pot aplica pentru ecotichetul de 12.000 de lei si beneficiarii Programului Rabla care opteaza pentru achizitionarea unui autovehicul electric, obtinand astfel inca o reducere pe langa prima de casare de 6.500 de lei.

In prezent, numai persoanele juridice si operatorii economici fara personalitate juridica se mai pot inscrie in Programul Rabla pe 2013, sesiunea pentru persoanele fizice, in care au fost alocate 17.000 de tichete, fiind incheiata.

Acordarea unei reduceri la achizitia unui automobil electric, sub forma unui “ecotichet” in valoare de 12.000 de lei, a fost prevazuta de Guvern prin Ordonanta de urgenta privind timbrul de mediu pentru inmatricularea masinilor, adoptata in februarie.

“In vederea stimularii vehiculelor noi, nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic, persoanele fizice, unitatile administrativ-teritoriale si institutiile publice care achizitioneaza autovehicule electrice noi beneficiaza de un tichet cu valoare nominala, pentru fiecare autovehicul nou achizitionat, denumit in continuare ecotichet. Ecotichetul are o valoarea nominala de 12.000 lei si se suporta din bugetul Fondului pentru mediu”, potrivit articolului 15 din OUG nr. 9/2013.

Sursa articol: wall-street.ro

Leave a Reply