Programul Rabla 2013

 

Aproape 11.000 de autoturisme noi au fost cumparate anul acesta prin programul Rabla, din cele 46.667 de masini noi inmatriculate in 2013, a declarat presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearap, scrie Mediafax.

“Pana in prezent, s-au achizitionat 10.938 de autoturisme noi. Din numarul total de 46 667 de autoturisme noi inmatriculate in acest an, aproximativ 11.000 sunt achizitionate prin programul implementat de AFM. Se vor adauga si cele care urmeaza sa fie achizitionate avand in vedere ca au fost distribuite inca 3.000 de tichete. Noi speram sa se transforme in autoturisme noi”, a declarat Adrian Gearap.

Mai mult de jumatate din parcul auto national are o vechime mai mare de 12 ani, iar indicele de mobilitate este foarte redus, a mai atras atentia Gearap, mentionand ca vechimea medie a autoturismelor casate prin programul Rabla din acest an este de 22,5 ani.

Presedintele AFM a mai aratat ca o posibila cauza a incetinirii procesului de innoire a parcului auto national o reprezinta scaderea puterii de cumparare a cetatenilor, pe fondul modificarilor cerintelor de acordare a creditelor. Acesta a mai spus ca, din discutiile purtate cu producatorii auto, in ultimele luni (in 10 luni de la inceputul anului 2013) se inregistreaza o usoara revenire a vanzarilor de autoturisme noi, produsul autohton Dacia inregistrand, de exemplu, o crestere a vanzarilor cu aproximativ 10 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.

El a mai anuntat demararea unui studiu de impact privind timbrul de mediu si programul Rabla, de catre Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice impreuna cu Administratia Fondului pentru Mediu, pentru a analiza, alaturi de industria auto, expertii si jurnalistii din domeniul auto, care sunt posibilele deficiente, dar si modul prin care pot fi imbunatatite aceste instrumente pentru reducerea poluarii si mentinerea competitivitatii pietei auto din Romania.

Incasarile din timbru de mediu pana la data de 31 octombrie 2013 totalizeaza 606.401.470,99 lei, iar valoarea restituirilor vechii taxe auto din aceeasi perioada este de 467.320.273,42 lei, a mai spus presedintele AFM Adrian Gearap.

In cadrul programului Rabla 2013, se utilizeaza un singur tichet valoric, de 6.500 de lei, pentru achizitionarea unui autovehicul nou. Tichetul este transferabil.

Sursa: wallstreet.ro

Servicii complete de tractari auto  si transport marfa. De asemenea inchiriem remorci auto pentru o masina,doua sau pentru dube XXL. Asistenta rutiera, remorcare auto si consiliere pentru gasirea unui service autorizat. Daca ati ramas in pana, in caz de accident sau daca nu aveti  numere valabile, va transportam masina dumneavoastra la destinatie. Tractari auto Pitesti, tractari auto Autostrada A1, tractari auto Arges si in orice alta locatie pe plan national sau international pe baza unei comenzi ferme!!! Se poate asigura CMR si factura! Personal calificat si siguranta auto sau marfa transportata!!! NON STOP la 0720348192 sau pe www.tractari-transport.ro

 

Leave a Reply