S-a lansat in Romania noul Mercedes Sprinter

Noul Mercedes-Benz Sprinter a fost lansat oficial in Romania la un pret de pornire de 27.550 euro cu TVA pentru sasiu si de 31.000 euro cu TVA pentru furgon va comunica http://tractari-transport.ro

In jur de 150.000 de unitati Sprinter sunt construite in prezent, in fiecare an. Cele mai importante piețe pentru Mercedes-Benz Vans sunt in Europa, furnizand aproximativ 60% din totalul vanzarilor.

Modelul este disponibil din septembrie cu noi sisteme de siguranta si emisii Euro VI. Printre sistemele ce echipeaza noul Sprinter si care reprezinta o premiera mondiala, se numara: Crosswind Assist (cu rol de asistenta in prevenirea pierderii directiei in caz de vant lateral puternic), precum si Collision Prevention Assist (ce ofera atentionare vizula si acustica si pregateste sistemul de franare pentru performanta maxima in cazul unei potentiale coliziuni) si Blind Spot Assist (pentru monitorizarea unghiurilor moarte, avertizand existenta unui obstacol).

Noul Sprinter este prima utilitara comerciala cu o gama completa de motorizare care respecta viitorul standard de emisii Euro VI. Performanta oferita de gama de motorizare diesel ramane neschimbata: aceasta cuprinde propulsoare de patru si sase cilindri, cu puteri cuprinse intre 70 kW (95 CP) si 140 kW (190 CP).

Ca o alternativa a motoarelor pe motorina, Mercedes-Benz Sprinter dispune de un motor supraalimentat de 1.8 litri cu sistem de injectie directa, care dezvolta 115 kW (156 CP). Acelasi motor e disponibil si in versiune cu propulsie pe baza de gaz natural comprimat. Motoarele pot fi cuplate la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte sau la una automata cu 7 rapoarte.

Transmisia ECO Gear 360 cu 6 trepte este disponibila pentru motoarele diesel cu 4 clindri, si transmisia manuala ECO Gear 480 cu 6 trepte este disponibila pentru motoarele diesel cu 6 cilindri.

Transmisia se realizeaza cu ajutorul cutiei de viteze manuala cu 6 trepte ECO Gear, fie cu ajutorul cutiei de viteze automata cu 7 trepte 7G-TRONIC PLUS, care are un convertor de cuplu, singura de acest fel care sa fie utilizata intr-un vehicul comercial.

Sursa: wall-street.ro

Leave a Reply