Trenul care se intrece cu avionul

Primul tren de mare viteza (TGV) intre Paris si Barcelona, capitala regiunii Catalania, aflata in nord-estul Spaniei, circula din 15 decembrie si va ajunge la destinatie in 6 ore si 20 de minute, scrie Les Echos.

Primele bilete se pun in vanzare astazi la pretul de 120 de euro, dar preturile vor urca in general la 200 de euro, scrie ABC. Trenul de mare viteza intre capitala franceza si capitala catalana concureaza direct cu companiile aviatice datorita costurilor mici si rutei zilnice dus-intors intre Paris si Barcelona, pe o distanta de 1000 de km, potrivit raileurope.com.

Compania franceza SNCF si cea spaniola Renfe se asteapta la peste 1 milion de pasageri anul viitor pe aceasta ruta. Acest proiect ajuta la „eliminarea barierelor si frontierelor” intre cele doua tari europene, a declarat presedintele francez Francois Hollande, aflat intr-o vizita oficiala la Madrid.

“Vom face sase ore si 20 de minute fara schimbari. Inaintei trebuia luat un tren de noapte care se oprea la Limoges. Se faceau 11 ore si jumatate”, a mai spus liderul francez, potrivit caruia „a fost nevoie de 20 de ani” pentru ca acest proiect sa fie finalizat de compania franceza SNCF si compania spaniola Renfe.

Sursa: wallstreet.ro

Servicii complete de tractari auto  si transport marfa. De asemenea inchiriem remorci auto pentru o masina,doua sau pentru dube XXL. Asistenta rutiera, remorcare auto si consiliere pentru gasirea unui service autorizat. Daca ati ramas in pana, in caz de accident sau daca nu aveti  numere valabile, va transportam masina dumneavoastra la destinatie. Tractari auto Pitesti, tractari auto Autostrada A1, tractari auto Arges si in orice alta locatie pe plan national sau international pe baza unei comenzi ferme!!! Se poate asigura CMR si factura! Personal calificat si siguranta auto sau marfa transportata! Non Stop ne gasiti la 0720348192, sau pe www.tractari-transport.ro

Leave a Reply