VW Twin-up hibrid diesel – consum de 1l/100 km

Deşi germanii au pus deja în vânzare versiunea electrică VW e-Up! pentru amatorii de maşini eco, iată că au pregătit şi o versiune cu propulsie hibridă diesel plug-in, care apare ca şi concept VW Twin-Up! deocamdată.

Conceptul Volkswagen Twin-Up! urmează să fie arătat publicului de la Salonul Auto Tokyo 2013, fiind vorba despre o versiune care propune o tehnologie similară cu a exclusivistului VW XL1.

Însă XL1, deşi va fi produs într-o serie limitată, are doar rol de vitrină tehnologică, preţul de peste 100.000 de euro fiind prohibitiv. Totuşi, ideea propulsiei hibride diesel plug-in merită atenţie, aşa încât o variantă mai accesibilă pentru marele public va fi propusă în viitor pe micul VW Up!.

Sub capota conceptului VW Twin-Up! regăsim acelaşi diesel de 0,8 litri şi cu numai doi cilindri, care dezvoltă 48 CP şi 199 Nm cuplu maxim, în timp ce motorul electric este mai puternic decât cel de pe XL1: 35 kW (48 CP) faţă de 20 kW (27 CP).

Prin urmare, puterea totală a sistemului de propulsie hibridă ajunge la 74 CP, iar cuplul motor maxim la 214 Nm, valori transmise roţilor faţă prin intermediul unei cutii automate DSG cu 7 trepte.

Fiind vorba de o soluţie hibridă plug-in (adică bateriile pot fi încărcate şi la o sursă externă de curent electric),VW Twin-Up! anunţă o autonomie maximă în regim electric de 50 km, viteza maximă fiind limitată în acest caz la 125 km/h.

Insă, graţie rezervorului de 33 de litri şi a consumului de numai 1,1 litri/100 km a motorului diesel, autonomia totală teoretică ajunge la circa 3.000 km… Adică o performanţă de neegalat în acest moment.

Referitor la cifrele de consum, chiar dacă VW Twin-Up! e cu aproape o jumătate de tonă mai greu decât XL1 (pentru că XL1 folosea intensiv fibra de carbon, de unde şi preţul său exorbitant), consumul teoretic este cu doar 0,2 litri/100 km mai mare, iar emisiile de CO2 se cifrează la 27 g/km faţă de 21 g/km la XL1.

Modelul de serie ar putea apărea pe piaţă cel mai devreme în 2015, dar, până atunci, VW speră să optimizeze sistemul hibrid diesel plug-in pentru ca preţul unui VW Twin-Up! de serie să fie cât mai convenabil.

Sursa: promotor.ro

Servicii complete de tractari auto  si transport marfa. De asemenea inchiriem remorci auto pentru o masina,doua sau pentru dube XXL. Asistenta rutiera, remorcare auto si consiliere pentru gasirea unui service autorizat. Daca ati ramas in pana, in caz de accident sau daca nu aveti  numere valabile, va transportam masina dumneavoastra la destinatie. Tractari auto Pitesti, tractari auto Autostrada A1, tractari auto Arges si in orice alta locatie pe plan national sau international pe baza unei comenzi ferme!!! Se poate asigura CMR si factura! Personal calificat si siguranta auto sau marfa transportata!!! NON STOP la 0720348192 sau pe www.tractari-transport.ro

Leave a Reply