Acciza pentru carburanti 2014

Introducerea accizei pentru carburanţi a fost amânată cu trei luni, informează Mediafax. Anunţul vine în urma unor negocieri derulate între Premierul şi Preşedintele României, acesta din urmă acceptând să promulge legea bugetului pentru anul 2014 cu condiţia amânării aplicării accizei pentru carburanţi. Din păcate pentru cetăţenii româniei, acciza va fi amânată până la 31 martie 2014. Din acel moment, fiecare litru de carburant achiziţionat în România va fi accizat cu 7 eurocenţi. Fiind vorba despre o acciză, celor 7 eurocenţi li se va aplica un TVA de 24%. Preţul carburanţilor după aplicarea accizei nu poate fi estimat încă deoarece s-a schimbat şi metoda de calcul a accizei, nemaifiind utilizat cursul de referinţă de la 1 octombrie anul precedent, urmând să fie aplicată o actualizare în funcţie de inflaţie şi cursul valutar.

“Un mic compromis pentru a putea avea buget şi de la 1 ianuarie să plătim pensii, salariile la medici, să dăm drumul la subvenţii. Cred că, până la urmă, e un sacrificiu care merită şi măcar să se dovedească că nu avem nevoie de banii din acciză”, a declarat Victor Viorel Ponta, Premierul României.

Accizarea benzinei şi a motorinei, cu suplimentare prin taxarea traficului greu, a fost propusă ca soluţie din partea Guvernului pentru a obţine 26 de miliarde de euro, sumă necesară construcţiei a 4.000 de kilometri de autostradă în România. Prin aplicarea acestei accize, autorităţile se aşteaptă ca şoferii români să nu-şi schimbe comportamentul şi să crească şi în 2014 consumul de carburant la nivel naţional, lucru care ar duce la finanţarea proiectelor de infrastructură anunţate de guvernanţi.

Sursa: automarket.ro

Servicii complete de tractari auto, transport marfa si transport mobila Pitesti si transport mobila Arges. De asemenea inchiriem remorci auto pentru o masina,doua sau pentru dube XXL. Asistenta rutiera, remorcare auto si consiliere pentru gasirea unui service autorizat. Daca ati ramas in pana, in caz de accident sau daca nu aveti  numere valabile, va transportam masina dumneavoastra la destinatie. Tractari auto Pitesti, tractari auto Autostrada A1, tractari auto Arges si in orice alta locatie pe plan national sau international pe baza unei comenzi ferme!!! Se poate asigura CMR si factura! Personal calificat si siguranta auto sau marfa transportata! In caz ca vreti sa va mutati mobila, o cumparati si o aduceti la domiciliu sau va mutati in alta parte va putem ajuta  cu mutarea mobilei in Pitesti si in Arges. Relocarea in Pitesti si relocarea in Arges o asiguram cu personal calificat, siguranta in transportul mobilei si rapiditate in derulare comanda.Non Stop tractari, remorcari auto, transport mobila Pitesti si transport mobila Arges ne gasiti la 0720348192, sau pe  www.tractari-transport.ro – 

Leave a Reply