eCall-Sistemul care va ajuta in caz de accident

eCall este un serviciu extrem de important care va ajuta la salvarea celor implicati in accidente rutiere. Conform colegilor de la Pro TV, cei de la transmisiuni speciale au terminat de modernizat infrastructura, iar costul dotarii unui automobil cu echipamentul necesar este de aproximativ 100 de euro.

Sistemul eCall este foarte simplu. Vorbim despre un dispozitiv de dimensiuni reduse ce se instaleaza in bordul masinii si care va fi conectat la airbag-uri. In momentul unui impact, acesta se va activa daca airbag-urile vor sari, iar satelitii localizeaza autoturismul prin GPS.

Cu ajutorul semnalului de telefonie mobila, dispozitivul activeaza un apel catre dispeceratul 112. Cei de aici primesc imediat o fisa cu momentul si locul accidentului si numarul de pasageri. Chiar daca airbag-urile nu se declanseaza, in plafonul autoturismelor va exista un buton care poate fi activat manual sau care porneste singur in cazul unui impact major.

Platforma a costat 770.000 de euro, iar Romania este prima din cele 9 tari care a finalizat proiectul. Desi Serviciul de Transmisiuni Speciale a finalizat implementarea proiectului, operatorii de telefonie mobila mai au nevoie de un an pentru a reusi sa-si puna la punct platformele.

Sursa: autobook.ro

Servicii complete de tractari auto  si transport marfa. De asemenea inchiriem remorci auto pentru o masina,doua sau pentru dube XXL. Asistenta rutiera, remorcare auto si consiliere pentru gasirea unui service autorizat. Daca ati ramas in pana, in caz de accident sau daca nu aveti  numere valabile, va transportam masina dumneavoastra la destinatie. Tractari auto Pitesti, tractari auto Autostrada A1, tractari auto Arges si in orice alta locatie pe plan national sau international pe baza unei comenzi ferme!!! Se poate asigura CMR si factura! Personal calificat si siguranta auto sau marfa transportata!!! NON STOP la 0720348192 sau pe www.tractari-transport.ro

Leave a Reply