Sofatul in conditii extreme de iarna

Desi autoritarile ne sfatuiesc sa nu pornim la drum atunci cand conditiile meteorologice ne sunt potrivnice, de cele mai multe ori avem probleme de rezolvat sau un program foarte strict la serviciu. Asadar, daca nu aveti alta solutie decat sa conduceti pe zapada, in ciuda viscolului si a stratului de gheata, iata cateva sfaturi utile de urmat:

1. Inainte de a porni la drum curatati-va masina de zapada: parbriz, luneta, oglinzi, faruri si plafon, pentru a evita caderea zapazii in fata celorlalti participanti la trafic si obturarea vizibilitati acestora. Nu depasiti masinile care deszapezesc sau camioanele cu nisip.

2. Reduceti viteza si lasati de cel putin trei ori mai mult spatiu decat lasati in mod normal intre autoturismul dumneavoastra si masina din fata. Nu faceti miscari bruste si nu inaintati cu viteza pe drumurile cu gheata. Pastrati-va calmul.

3. Nu franati brusc. Apasati pedala de franare usor pentru a evita deraparea. Daca observati ca rotile se blocheaza, slabiti frana. Pe drumurile slab circulate, acordati o mai mare atentie decat in mod normal, intrucat acestea ingheata mai repede.

4. Daca ramaneti blocat in zapada nu rotiti rotile
. Miscati-le in fata si in spate pentru a impinge zapada din cale, accelerand usor. Totodata, folositi o lopata pentru a lua zapada de sub masina si din spatele rotilor si presarati nisip sau sare pentru a ajuta masina sa inainteze.

5. Daca rotile din fata derapeaza, luati piciorul de pe acceleratie si folositi frana de motor. Nu rotiti de volan brusc.

Daca nimeriti in mijlocul unei furtuni de zapada si ramaneti blocat in afara localitatii, nu parasiti masina decat in conditiile in care cunoasteti zona si stiti cat de departe sunteti de locul unde puteti primi ajutor. Ramaneti in masina atat cat va permite combustibilul si semnalizati-va prezenta corespunzator: aprindeti cate o lampa in spatele si in fata masini si atarnati un material colorat de antena. Daca sistemul de esapament nu este blocat, dati drumul la motor pentru a va incalzi timp de 10 minute la fiecare ora, in functie de cat va permite rezerva de combustibil.

Inainte de a pleca la drum pe viscol si ninsoare abundenta, luati-va “kitul” de iarna: cel putin o patura groasa, unul-doi saci de dormit, o bricheta, o lanterna, sare sau nisip, o lopata pliabila. Imbracati-va gros, luati-va ghete sau bocanci de iarna rezistenti si caldurosi, manusi, caciuli si fulare. Aprovizionati-va cu mai multa mancare decat de obicei: in conditii de temperaturi scazute organismul consuma mai multa energie decat in mod normal.

Sursa: auto.ro

Servicii complete de tractari auto  si transport marfa. De asemenea inchiriem remorci auto pentru o masina,doua sau pentru dube XXL. Asistenta rutiera, remorcare auto si consiliere pentru gasirea unui service autorizat. Daca ati ramas in pana, in caz de accident sau daca nu aveti  numere valabile, va transportam masina dumneavoastra la destinatie. Tractari auto Pitesti, tractari auto Autostrada A1, tractari auto Arges si in orice alta locatie pe plan national sau international pe baza unei comenzi ferme!!! Se poate asigura CMR si factura! Personal calificat si siguranta auto sau marfa transportata! Non Stop ne gasiti la 0720348192, sau pe www.tractari-transport.ro

Leave a Reply